Werkplaats

Autobedrijf Hesen is een universele garage.
We zijn een klein bedrijf, maar daarom is het persoonlijk en kennen we onze klanten goed. We onderhouden en repareren alle merken auto’s! Onze ervaren monteur Albert is APK-keurmeester en hij onderhoudt uw auto alsof het zijn eigen auto is: niets onnodig vervangen, maar wel veilig en vertrouwd kunnen rijden!

U kunt bij ons terecht voor:

Vervangend vervoer
Het is niet altijd makkelijk om uw auto een dagje te moeten missen, daarom hebben wij een aantal leenauto’s (of leenfiets) die u kunt gebruiken (mits nog niet besproken). Wanneer u uw auto bij ons laat onderhouden of repareren is deze leenauto gratis. We vragen u wel, de door u verreden benzine bij te tanken, zodat de volgende klant er ook weer mee vooruit kan.

Kleine reparaties
Voor kleine reparaties zoals uitlezen, lamp verwisselen, accu testen/vervangen of een band repareren hoeft u meestal geen afspraak te maken. We vinden het wel fijn als u van te voren even belt zodat we weten dat u eraan komt.

APK keuring
Een APK keuring moet in de meeste gevallen jaarlijks uitgevoerd worden. Hierbij geldt dat de eerste keuring ná 4 jaar moet plaatsvinden, daarna twee keer na 2 jaar en vervolgens ieder jaar.
Uw auto moet gekeurd zijn vóór de datum op het laatste keuringsrapport. Op de datum die op het keuringsrapport staat mag u alleen in uw auto rijden naar de afspraak voor de keuring.
De auto kan vanaf 2 maanden voor deze datum gekeurd worden.

Bij de APK keuring wordt uw auto gecontroleerd op veiligheid, is uw auto veilig genoeg om de weg op te gaan? Een APK vervangt niet het onderhoud en de reparatie aan uw auto.

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de APK keuring soepel verloopt en dat uw auto goed onderhouden wordt. Dit vermindert de kans op pech onderweg, maar kan het niet altijd voorkomen.

Het meebrengen van uw kentekenbewijs is niet meer nodig.

Onderhoud of reparatie
Regelmatig onderhoud is erg belangrijk en zorgt er voor dat mankementen op tijd worden opgespoord en voorkomt ernstige schade aan uw auto. (zoals een niet tijdig vervangen distributieriem die wanneer hij tijdens het rijden kapot springt voor vele euro’s schade aan uw motor kan veroorzaken).

Bij een kleine beurt wordt uw auto gecontroleerd op mankementen en verlichting. Ook worden de vloeistoffen en bandenspanning op peil gezet en de motorolie ververst.
Bij een grote beurt wordt er een grondige inspectie uitgevoerd en worden meerdere dingen gecontroleerd zoals ook de filters en ophanging van de auto. De wielen gaan van de auto en o.a. de remmen extra nagelopen en gereinigd. Naast de motorolie wordt ook altijd de oliefilter vervangen.

Airco onderhoud en reparatie

Uw airco heeft regelmatig onderhoud nodig, dan voorkomt u vervelende luchtjes en dure reparaties.
In de zomer herken je een minder werkende airco doordat de airco de auto niet meer zo koud krijgt. In de winter merk je het als het lang duurt voordat de ramen condensvrij zijn.
Herken je een minder goed werkende airco, laat de airco dan bij ons testen, we hebben daar de juiste apparatuur voor. Meestal volstaat het dan om de airco te reinigen of bij te vullen. Kom op tijd langs! Dat voorkomt dure reparaties!

Schadeherstel – schadetaxatie

Schade? Per ongeluk een paaltje geraakt? Een ongeluk gehad? Wij helpen u bij de afwikkeling van uw schade. De schade kan getaxeerd worden (met of zonder expert) en we hebben ook de mogelijkheid uw schade te repareren. Weet dat u niet per se gebonden bent aan de bedrijven die uw verzekering aanbeveelt!

Nationale Autopas (NAP)

De RDW heeft enige jaren geleden de Nationale Autopas overgenomen. Sinds 1991 registreerde de stichting Nationale Autopas (NAP) de tellerstanden van voertuigen. De RDW heeft die taak overgenomen. Ook heeft het RDW de taak overgenomen om informatie te geven over tellerstanden. Alle informatie hierover vindt u op de website van de RDW.

De tellerstand van een voertuig heeft invloed op de prijs, de onderhoudscondities en de veiligheid van een voertuig. 5% van de gebruikte auto’s in Nederland heeft een opzettelijk teruggedraaide teller. En dat terwijl het terugdraaien van tellers sinds 1 januari 2014 verboden is.

Als consument of erkenninghouder wilt u weten of de tellerstand klopt van het voertuig dat u wilt kopen. De RDW verzamelt tellerstanden van personenvoertuigen en lichte bedrijfswagens. Hierdoor ontstaat er bij zo’n voertuig een reeks tellerstanden, normaalgesproken is dit een oplopende reeks. Als de tellerstand wordt teruggedraaid, valt dat dus meteen op en is er sprake van tellerfraude. Door het registreren van tellerstanden op wettelijk voorgeschreven momenten, wil de RDW in samenwerking met NAP deze tellerfraude tegengaan.

Wij geven deze tellerstanden aan de RDW door wanneer u bij ons uw auto APK laat keuren of onderhoud en reparaties laat uitvoeren.